Καλωσήρθατε στο Κέντρο μας

Το Ψυχο-Λογώ είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από την αγάπη και τη μέριμνα για το παιδί και την οικογένειά του. Εμπιστευτείτε την υποστήριξη του παιδιού σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και κατάλληλα επιλεγμένο ψυχοπαιδαγωγικό υλικό. Οι θεραπευτές προσφέρουν εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης μέσα από σύγχρονες και βιωματικές μεθόδους θεραπείας με βάση τις ιδιαιτερότητες και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε παιδιά και εφήβους οι οποίοι εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας, διαταραχές επικοινωνίας, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, ψυχοκινητική καθυστέρηση. Επίσης, παρέχεται αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως άγχος, χαμηλή διάθεση, προβλήματα συμπεριφοράς, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυσκολίες πρόσληψης τροφής, νυχτερινή ενούρηση, κ.α. 

Παρέχουμε ψυχολογική παρέμβαση σε πλαίσιο ατομικής ψυχοθεραπείας γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως: κρίσεις πανικού, άγχος, φοβίες, μετατραυματικό, προβλήματα σχέσεων, στρες, κατάθλιψη,ιδεοψυχαναγκασμούς, παρατεταμένο πένθος.

 

 Όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας πένθος. Το έχουμε συνδέσει με την απώλεια, η οποία μπορεί να έχει πολλές μορφές. Το πρώτο το οποίο μας έρχεται στο μυαλό είναι ο θάνατος κάποιου αγαπημένου μας προσώπου ή ακόμα κι ενός κατοικιδίου. Το πένθος όμως συνοδεύει και τους συμβολικούς θανάτους που αναπόφευκτα βιώνουμε κατα τη διάρκεια της ζωή μας. Συμβολικός θάνατος μπορεί να είναι ενας χωρισμός, η αποφοίτηση από το σχολείο, η συνταξιοδότηση. Σε κάθε περίπτωση «κάτι πεθαίνει», μια φάση της ζωή μας φτάνει στο τέλος της. Είναι λογικό και απολύτως φυσιολογικό να θρηνούμε για κάτι που έφυγε και γνωρίζουμε πως δε θα ξανάρθει. Ανάλογα με το πόσο σημαντική για μας είναι μια συγκεκριμένη απώλεια, μπορεί να νιώσουμε από μελαγχολία ως και έντονη ψυχική οδύνη.

Tα στάδια απο τα οποία διέρχεται κανείς όσο πενθεί είναι τα ακόλουθα:

Ø  Σοκ – Άρνηση : Η πρώτη αντίδραση στην απώλεια είναι η αδυναμία να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Κυριαρχεί το μούδιασμα και η αμφισβήτηση. Έντονα ξεσπάσματα κλάματος, απομόνωση.

Ø  Θυμός: Το άτομο αρχίζει να θυμώνει για την κατάσταση. Τα βάζει με την μοίρα, με την κακή του τύχη, με τον εαυτό του, τα πάντα του φταίνε. Συχνές εκρήξεις θυμού προς το περιβάλλον του.

Ø  Διαπραγμάτευση: Σε αυτό το στάδιο το άτομο ελπίζει σε ενα θαύμα που θα διορθώσει τα πράγματα. Είναι διατεθειμένο να αλλάξει συμπεριφορά, τρόπο ζωής, να γίνει καλύτερος άνθρωπος, αρκεί να γίνουν όλα όπως πρώτα.

Ø  Κατάθλιψη: Το πένθος βιώνεται στην πραγματική του διάσταση. Χαρακτηριστηκές αντιδράσεις είναι η θλίψη, το καταθλιπτικό συναίσθημα, η απόσυρση, η μοναξιά, η απόγνωση και οι ενοχές.

Ø  Αποδοχή: Το τελικό στάδιο του πένθους είναι η αποδοχή της απώλειας και η συμφιλίωση με τα νέα δεδομένα. Δυνατότητα για ωρίμανση και για μια νέα αρχή.

 Τα παραπάνω στάδια δεν ακολουθούν γραμμική πορεία, δεν διαδέχονται απαραίτητα το ένα το άλλο, αλλά συχνα αλληλοδιαπλέκονται και μπορεί να υπάρχουν επαναλήψεις. Τις περισσότερες φορές καταφέρνουμε να βιώσουμε το πένθος και έπειτα να το ξεπεράσουμε χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση.

Επιπλεγμένο πένθος.

 

Μιλάμε για επιπλεγμένο πένθος, όταν ένα άτομο αδυνατεί να θρηνήσει ή όταν δε καταφέρνει να προχωρήσει και να λειτουργήσει, ακόμα και μετά το πέρας ενός έτους. Μπορεί π.χ. να καθηλωθεί σε κάποιο στάδιο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και να μη καταφέρνει να κάνει την απαραίτητη μετάβαση σε ένα από τα επόμενα. Επίσης, ενδέχεται να παρουσιάζονται συμπεριφορές αυτοτραυματισμού, απόπειρες αυτοκτονίας κ.α. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα ήταν σκόπιμο να αναζητηθεί βοήθεια από έναν είδικό ψυχικής υγείας. Εκείνος θα είναι σε θέση να ακούσει το άτομο, να του προσφέρει την κατάλληλη στήριξη και να το βοηθήσει να επεξεργαστεί και να αντιμετωπίσει με υγιή τρόπο την κατάσταση. Κάποια από τα σημεία στα οποία δίνεται έμφαση είναι η αναγνώριση και η παραδοχή της απώλειας, η ελεύθερη έκφραση του πόνου, ο αποχωρισμός από το αντικείμενο της απώλειας, η αποδέσμευση από το παρελθόν, η αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες και η επένδυση σε νέους στόχους.

Πρόσφατα Άρθρα

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Είμαστε υπεύθυνοι ως γονείς να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που θα έχουν θετική επίδραση στην υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε το Ψυχο-Λογώ. Στέφανος Π.


 
Σαν γονιός θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά που προσφέρατε στην κόρη μας. Ποτέ δε μπορούσαμε να φανταστούμε τα άπειρα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί που κάνει λογοθεραπεία. Χριστίνα Θ.
 
Οι θεραπευτές αντιμετωπίζουν το κάθε παιδί ξεχωριστά, τον βοηθούν να αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και κάνουν οτι είναι δυνατόν ώστε να πετύχει τους στόχους του. Θα σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Στέλλα Μ.  

 
Οι θεραπευτές κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη μας. Μας προσέφεραν την καλύτερη εξυπηρέτηση και ευαισθησία που έχει ανάγκη ένα παιδί. Παρόλο που είχαμε άπειρες ερωτήσεις, λάβαμε πάντα άμεσες και επαγγελματικές απαντήσεις, καθώς και πολλή υποστήριξη και κατανόηση."  Απόστολος Χ.
JSN Medis template designed by JoomlaShine.com