Καλωσήρθατε στο Κέντρο μας

Το Ψυχο-Λογώ είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από την αγάπη και τη μέριμνα για το παιδί και την οικογένειά του. Εμπιστευτείτε την υποστήριξη του παιδιού σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και κατάλληλα επιλεγμένο ψυχοπαιδαγωγικό υλικό. Οι θεραπευτές προσφέρουν εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης μέσα από σύγχρονες και βιωματικές μεθόδους θεραπείας με βάση τις ιδιαιτερότητες και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε παιδιά και εφήβους οι οποίοι εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας, διαταραχές επικοινωνίας, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, ψυχοκινητική καθυστέρηση. Επίσης, παρέχεται αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως άγχος, χαμηλή διάθεση, προβλήματα συμπεριφοράς, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυσκολίες πρόσληψης τροφής, νυχτερινή ενούρηση, κ.α. 

Παρέχουμε ψυχολογική παρέμβαση σε πλαίσιο ατομικής ψυχοθεραπείας γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως: κρίσεις πανικού, άγχος, φοβίες, μετατραυματικό, προβλήματα σχέσεων, στρες, κατάθλιψη,ιδεοψυχαναγκασμούς, παρατεταμένο πένθος.

 

 Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν κίνδυνο, με αλλαγές που επιφέρουν καινούρια δεδομένα ή με ιδιαίτερα απαιτητικές καταστάσεις, βιώνουμε στρες. Το στρες δηλ., αποτελεί αντίδραση σε ένα ερέθισμα, το οποίο γίνεται αντιληπτό ως απειλή ή πρόκληση. Στόχος του είναι να μας κινητοποιήσει για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αντίθετα, το άγχος αποτελεί αντίδραση σε ένα μη συγκεκριμένο ερέθισμα. Πρόκειται για μια αόριστη ανησυχία και αγωνία, χωρίς να είναι σαφές τι την έχει προκαλέσει. Όταν κάποιος νιώθει άγχος, βρίσκεται σε κατάσταση «συναγερμού» χωρίς όμως να ξέρει ακριβώς από τί κινδυνεύει.

 Κάποιες φορές το άχγος μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά, εαν και εφόσον βρίσκεται σε χαμηλα επίπεδα, είναι ελεγχόμενο και διαρκεί για σύντομο χρονικό διάστημα. Καθώς το άτομο βρίσκεται σε ετοιμότητα, επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις με αποτέλεσμα να μπορέσει να χειριστεί με επιτυχία την όποια δυσκολία. Όταν όμως το άγχος γίνει χρόνιο ή βιώνεται σε υπερβολικό βαθμό και δεν είναι ανάλογο με τις περιστάσεις, μπορεί να ακινητοποιήσει, να επιφέρει αναβλητικότητα και να παρεμποδίσει την λειτουργικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται λόγος για κάποια Αγχώδη Διαταραχή.

Στις Αγχώδεις Διαταραχές περιλαμβάνονται η Διαταραχή Πανικού, οι Φοβίες( Ειδική Φοβία, Κοινωνική Φοβία, Αγοραφοβία), η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, το Μετατραυματικό Στρες και η Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή.

Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή

Μιλάμε για Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή(ΓΑΔ)  όταν κάποιος διακατέχεται από υπερβολικό άγχος, το οποίο παρουσιάζεται τις περισσότερες ημέρες μιας περιόδου έξι μηνών και συνοδεύεται από συμπτώματα όπως: νευρικότητα, μυϊκή τάση, ταχυκαρδία, συχνοουρία, εφιδρώσεις, ναυτία, δυσκολία συγκέντρωσης, διαταραχή του ύπνου κ.α. Πέρα από τα σωματικά συμπτώματα, παρατηρούνται επαναλαμβανόμες αρνητικές σκέψεις που εκφράζουν έντονη ανησυχία για διάφορους τομείς της ζωής, παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος που θα τις δικαιολογούσε. Παραδείγματος χάριν, κάποιος μπορεί να φοβάται πως κάτι κακό θα συμβεί στον ίδιο ή σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, ενώ δεν υπάρχει πραγματική ένδειξη.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν αρνητικά την επαγγελματική ζωή, τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και γενικά την ποιότητα ζωής.  Επίσης, ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις και στην υγεία, δεδομένου ότι το χρόνιο άγχος μειώνει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και συμβάλει στην εμφάνιση και επιδείνωση ψυχοσωματικών ασθενειών. 

 

Η αντιμετώπιση της ΓΑΔ μπορεί να γίνει με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή με τη ψυχοθεραπεία. Ωστόσο, από μελέτες έχει φανεί ότι καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν υπάρχει συνδυασμός και των δύο. Η χορήγηση αγχολυτικών προσφέρει γρήγορη ανακούφιση, καθώς απαλλάσσει από τα δυσάρεστα συμπτώματα. Δεν αντιμετωπίζει όμως τα αίτια της  ΓΑΔ, με αποτέλεσμα όταν διακοπεί η φαρμακευτική αγωγή να επανέλθουν εκ νέου. Η ψυχοθεραπευτική παρέμβαση στοχεύει στην αναγνώριση των αιτιών που προκαλούν το άγχος και στην εξάλειψή τους. Επίσης βοηθάει στη διαχείριση του άγχους με τη χρήση τεχνικών χαλάρωσης και αναπνοής.

Πρόσφατα Άρθρα

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Είμαστε υπεύθυνοι ως γονείς να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που θα έχουν θετική επίδραση στην υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε το Ψυχο-Λογώ. Στέφανος Π.


 
Σαν γονιός θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά που προσφέρατε στην κόρη μας. Ποτέ δε μπορούσαμε να φανταστούμε τα άπειρα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί που κάνει λογοθεραπεία. Χριστίνα Θ.
 
Οι θεραπευτές αντιμετωπίζουν το κάθε παιδί ξεχωριστά, τον βοηθούν να αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και κάνουν οτι είναι δυνατόν ώστε να πετύχει τους στόχους του. Θα σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Στέλλα Μ.  

 
Οι θεραπευτές κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη μας. Μας προσέφεραν την καλύτερη εξυπηρέτηση και ευαισθησία που έχει ανάγκη ένα παιδί. Παρόλο που είχαμε άπειρες ερωτήσεις, λάβαμε πάντα άμεσες και επαγγελματικές απαντήσεις, καθώς και πολλή υποστήριξη και κατανόηση."  Απόστολος Χ.
JSN Medis template designed by JoomlaShine.com