Καλωσήρθατε στο Κέντρο μας

Το Ψυχο-Λογώ είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από την αγάπη και τη μέριμνα για το παιδί και την οικογένειά του. Εμπιστευτείτε την υποστήριξη του παιδιού σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και κατάλληλα επιλεγμένο ψυχοπαιδαγωγικό υλικό. Οι θεραπευτές προσφέρουν εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης μέσα από σύγχρονες και βιωματικές μεθόδους θεραπείας με βάση τις ιδιαιτερότητες και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε παιδιά και εφήβους οι οποίοι εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας, διαταραχές επικοινωνίας, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, ψυχοκινητική καθυστέρηση. Επίσης, παρέχεται αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως άγχος, χαμηλή διάθεση, προβλήματα συμπεριφοράς, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυσκολίες πρόσληψης τροφής, νυχτερινή ενούρηση, κ.α. 

Παρέχουμε ψυχολογική παρέμβαση σε πλαίσιο ατομικής ψυχοθεραπείας γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως: κρίσεις πανικού, άγχος, φοβίες, μετατραυματικό, προβλήματα σχέσεων, στρες, κατάθλιψη,ιδεοψυχαναγκασμούς, παρατεταμένο πένθος.

 

Κάποιοι φοβούνται τα έντομα, άλλοι φοβούνται τα ύψη και κάποιοι άλλοι φοβούνται τα αεροπορικά ταξίδια. O φόβος είναι ενα συναίσθημα, το οποίο βιώνουμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι απειλητικό. Αυτόματα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση με σκοπό την αυτοπροστασία. Όταν το αίτιο του φόβου δεν είναι κάποια πραγματική απειλή, αλλά κάτι που αντικειμενικά θεωρείται ως ακίνδυνο, τότε μιλάμε για Φοβία. Για παράδειγμα, η χρήση του ασανσέρ δεν αποτελεί κίνδυνο, ωστόσο για κάποιον που πάσχει από Κλειστοφοβία είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση την οποία αποφεύγει συστηματικά. Το άτομο που πάσχει απο κάποιο τύπο Φοβίας, αν και έχει επίγνωση πως ο φόβος του είναι υπερβολικός και αδικαιολόγητος, δε μπορεί να τον ελέγξει και να λειτουργήσει, αλλά αντιδρά είτε αποφεύγοντας το φοβογόνο αντικείμενο (ή κατάσταση) είτε, υπομένοντάς το με έντονη δυσφορία. Η καθημερινότητά του επηρεάζεται και υπάρχουν επιπτώσεις στην επαγγελματική, σχολική ή προσωπική του ζωή.

     Ανάλογα με το περιεχόμενο του φόβου, ξεχωρίζουμε 3 κατηγορίες Φοβιών:

Ειδική Φοβία: ένα ειδικό αντικείμενο ή κατάσταση (π.χ. ένεση, θέα αίματος, καταιγίδες)  προκαλούν υπερβολικό και παράλογο φόβο. Η θέα του αντικειμένου ή η απλή αναμονή του συμβάντος οδηγούν σε αντιδράσεις έντονου άγχους ή και πανικού. Εδώ περιλαμβάνονται η ζωοφοβία, η υψοφοβία κ.α.

Κοινωνική Φοβία: το άτομο που πάσχει από Κοινωνική Φοβία εκδηλώνει επίμονο φόβο σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις, όπως όταν πρέπει να μιλήσει μπροστά σε κοινό, όταν συναναστρέφεται με άγνωστους ανθρώπους ή όταν πρόκειται να εκτεθεί σε πιθανό έλεγχο. Φοβάται ότι θα ταπεινωθεί και ότι οι άλλοι θα τον αξιολογήσουν αρνητικά. Μπορεί να κοκκινίσει, να μιλάει με τρεμάμενη φωνή, να παρουσιάζει έντονη εφίδρωση, να τρέμουν τα χέρια του. Γενικά νιώθει ταραχή, άγχος και μπορεί να προσβληθεί από πανικό.

Αγοραφοβία: όταν πάσχει κάποιος από Αγοραφοβία, φοβάται να βγεί εκτός σπιτιού, να κυκλωφορήσει σε ανοιχτούς χώρους, να βρεθεί ανάμεσα σε πλήθος και γενικά, σε μέρη από όπου πιστεύει ότι δε θα μπορεί εύκολα να διαφύγει. Μπορεί να φτάσει σε σημείο να καθηλώνεται στο σπίτι και να μη βγαίνει παρα μόνο με τη συντροφιά κάποιου άλλου.

        Οι Φοβίες μπορούν να πάρουν χρόνια μορφή και να μετατεθούν και σε νέα αντικείμενα ή καταστάσεις. Ωστόσο, είναι θεραπεύσιμες και μπορούν να αντιμετωπιστούν. Από τις πιο αποτελεαματικές θεραπείες των Φοβιών θεωρείται η γνωσιακή-συμπεριφορική. Η θεραπεία διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της Φοβίας και τα αίτια στα οποία ωφείλεται. Κάποιες από τις θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι η γνωσιακή αναδόμηση, η εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης, η βαθμιαία έκθεση και η επαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες.

 

     

Πρόσφατα Άρθρα

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Είμαστε υπεύθυνοι ως γονείς να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που θα έχουν θετική επίδραση στην υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε το Ψυχο-Λογώ. Στέφανος Π.


 
Σαν γονιός θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά που προσφέρατε στην κόρη μας. Ποτέ δε μπορούσαμε να φανταστούμε τα άπειρα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί που κάνει λογοθεραπεία. Χριστίνα Θ.
 
Οι θεραπευτές αντιμετωπίζουν το κάθε παιδί ξεχωριστά, τον βοηθούν να αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και κάνουν οτι είναι δυνατόν ώστε να πετύχει τους στόχους του. Θα σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Στέλλα Μ.  

 
Οι θεραπευτές κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη μας. Μας προσέφεραν την καλύτερη εξυπηρέτηση και ευαισθησία που έχει ανάγκη ένα παιδί. Παρόλο που είχαμε άπειρες ερωτήσεις, λάβαμε πάντα άμεσες και επαγγελματικές απαντήσεις, καθώς και πολλή υποστήριξη και κατανόηση."  Απόστολος Χ.
JSN Medis template designed by JoomlaShine.com