Καλωσήρθατε στο Κέντρο μας

Το Ψυχο-Λογώ είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από την αγάπη και τη μέριμνα για το παιδί και την οικογένειά του. Εμπιστευτείτε την υποστήριξη του παιδιού σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και κατάλληλα επιλεγμένο ψυχοπαιδαγωγικό υλικό. Οι θεραπευτές προσφέρουν εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης μέσα από σύγχρονες και βιωματικές μεθόδους θεραπείας με βάση τις ιδιαιτερότητες και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε παιδιά και εφήβους οι οποίοι εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας, διαταραχές επικοινωνίας, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, ψυχοκινητική καθυστέρηση. Επίσης, παρέχεται αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως άγχος, χαμηλή διάθεση, προβλήματα συμπεριφοράς, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυσκολίες πρόσληψης τροφής, νυχτερινή ενούρηση, κ.α. 

Παρέχουμε ψυχολογική παρέμβαση σε πλαίσιο ατομικής ψυχοθεραπείας γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως: κρίσεις πανικού, άγχος, φοβίες, μετατραυματικό, προβλήματα σχέσεων, στρες, κατάθλιψη,ιδεοψυχαναγκασμούς, παρατεταμένο πένθος.

 

Όταν η ψυχή υποφέρει.

Σας έχει τύχει να αισθάνεστε θυμό για κάποιον αλλά να τον καταπνίγετε για να αποφύγετε τη σύγκρουσή; Έχετε νιώσει πως θέλετε να κλάψετε αλλά συγκρατήσατε τα δάκρυά σας για να μη δείξετε αδυναμία μπροστά σε άλλους; Δεν είπατε όσα θα θέλατε να πείτε φοβούμενοι τις συνέπειες; Υπομένετε μια δυσάρεστη κατάσταση πιστεύοντας οτι δεν υπάρχει διέξοδος; Όλα τα παραπάνω αποτελούν συνηθισμένες καταστάσεις, τις οποίες λίγο πολύ έχουμε βιώσει όλοι μας. Συχνά καταπιέζουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα ή αρνούμαστε να τα δούμε. Προσπαθούμε να ξεχάσουμε τη δυσαρέσκεια που νιώθουμε και βρίσκουμε τρόπους να ξεγελάμε τον εαυτό μας. Έτσι, θάβουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και τα συναισθήματά μας και σχεδόν ξεχνάμε την ύπαρξή τους. Όταν αυτό συμβαίνει επανειλημμένα, τότε συσσωρεύονται συγκινησιακές καταστάσεις, οι οποίες δεν έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας, ώστε να μπορέσουν να ελεγχθούν και να εκφραστούν με κατάλληλο τρόπο. Το συσσωρευμένο ανεπεξέργαστο συγκινησιακό υλικό και οι ανεπίλυτες εσωτερικές συγκρούσεις, κάποια στιγμή θα βγούν στην επιφάνεια με τη μεταμφίεση του σωματικού συμπτώματος.

Ο ψυχολογικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις περιπτώσεις εκείνες, όπου το σώμα γίνεται το μέσο έκφρασης της ψυχής, είναι η σωματοποίηση. Μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα πόνου (κεφαλαλγίες, πόνος στην κοιλιακή χώρα, πόνος στα άκρα, στις αρθρώσεις), γαστρεντερικά συμπτώματα (ναυτία, έμετοι, φούσκωμα, δυσανεξία αρκετών τροφών), σεξουαλικά συμπτώματα (σεξουαλική αδιαφορία, δυσλειτουργία της στύσης ή της εκσπερμάτισης, ακανόνιστες περίοδοι έμμηνης ρύσης) και ψευδονευρολογικά συμπτώματα ( προβλήματα συντονισμού των κινήσεων ή της ισορροπίας, παράλυση, κώφωση, τύφλωση, απώλεια της αίσθησης της αφής). Θα πρέπει να τονιστεί, ότι γίνεται λόγος για σωματοποίηση μόνο εφόσον έχουν αποκλειστεί πρώτα, με τις κατάλληλες εξετάσεις, πιθανά παθολογικά αίτια που θα δικαιολογούσαν τα συμπτώματα αυτά.

Το είδος του συμπτώματος και το σημείο του σώματος στο οποίο εντοπίζεται εξαρτώνται από την προδιάθεση του ατόμου. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να εκφράζεται ενα συμβολικό μήνυμα. Για παράδειγμα, η δυσπεψία μπορεί να συμβολίζει τη δυσκολία του ατόμου να «χωνέψει» αυτά που συμβαίνουν στη ζωή του.

Επίσης, το σύμπτωμα προσφέρει παροδική ανακούφιση από την ψυχική σύγκρουση και κρύβει κάποιο όφελος για το άτομο. Παραδείγματος χάριν, ένας έντονος πονοκέφαλος μπορεί να απαλλάξει από μια ανεπιθύμητη συνάντηση. Ή σε κάποια άλλη περίπτωση, ένα γαστρεντερικό σύμπτωμα να επιφέρει νοιάξιμο και φροντίδα από τους άλλους. Ωστόσο, όλα συμβαίνουν ασυνείδητα, το άτομο δηλαδή  δεν προσποιείται ούτε το κάνει εσκεμένα. Είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτει για να εκφράσει τις επιθυμίες του και να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, χωρίς να χρειαστεί να συγκρουστεί.

Εάν λοιπόν, παρουσιάζετε επίμονα σωματικά συμπτώματα, χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο παθολογικό αίτιο, αναλογιστείτε μήπως είναι η ψυχή σας που υποφέρει. Ίσως είναι η ένδειξη να ασχοληθείτε μαζί της και να κινητοποιηθείτε προς την αλλαγή.

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Είμαστε υπεύθυνοι ως γονείς να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που θα έχουν θετική επίδραση στην υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε το Ψυχο-Λογώ. Στέφανος Π.


 
Σαν γονιός θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά που προσφέρατε στην κόρη μας. Ποτέ δε μπορούσαμε να φανταστούμε τα άπειρα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί που κάνει λογοθεραπεία. Χριστίνα Θ.
 
Οι θεραπευτές αντιμετωπίζουν το κάθε παιδί ξεχωριστά, τον βοηθούν να αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και κάνουν οτι είναι δυνατόν ώστε να πετύχει τους στόχους του. Θα σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Στέλλα Μ.  

 
Οι θεραπευτές κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη μας. Μας προσέφεραν την καλύτερη εξυπηρέτηση και ευαισθησία που έχει ανάγκη ένα παιδί. Παρόλο που είχαμε άπειρες ερωτήσεις, λάβαμε πάντα άμεσες και επαγγελματικές απαντήσεις, καθώς και πολλή υποστήριξη και κατανόηση."  Απόστολος Χ.
JSN Medis template designed by JoomlaShine.com