Καλωσήρθατε στο Κέντρο μας

Το Ψυχο-Λογώ είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από την αγάπη και τη μέριμνα για το παιδί και την οικογένειά του. Εμπιστευτείτε την υποστήριξη του παιδιού σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και κατάλληλα επιλεγμένο ψυχοπαιδαγωγικό υλικό. Οι θεραπευτές προσφέρουν εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης μέσα από σύγχρονες και βιωματικές μεθόδους θεραπείας με βάση τις ιδιαιτερότητες και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε παιδιά και εφήβους οι οποίοι εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας, διαταραχές επικοινωνίας, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, ψυχοκινητική καθυστέρηση. Επίσης, παρέχεται αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως άγχος, χαμηλή διάθεση, προβλήματα συμπεριφοράς, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυσκολίες πρόσληψης τροφής, νυχτερινή ενούρηση, κ.α. 

Παρέχουμε ψυχολογική παρέμβαση σε πλαίσιο ατομικής ψυχοθεραπείας γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως: κρίσεις πανικού, άγχος, φοβίες, μετατραυματικό, προβλήματα σχέσεων, στρες, κατάθλιψη,ιδεοψυχαναγκασμούς, παρατεταμένο πένθος.

 

Εμπειρίες της πρώιμης παιδικής ηλικίας μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του ατόμου να επιλέξει τον κατάλληλο σύντροφο και να δημιουργήσει μια υγιή, σταθερή σχέση η οποία να βιώνεται ως ικανοποιητική και ευχάριστη. Σύμφωνα με τη βεωρία του Δεσμού Προσκόλλησης του Bowlby, η σχέση που αναπτύσσει το βρέφος με το βασικό πρόσωπο φροντίδας χαρακτηρίζεται ως ασφαλής ή ανασφαλής, ανάλογα με την ανταπόκριση που υπήρχε στις ανάγκες του βρέφους. Το είδος του δεσμού που αναπτύχθηκε στην βρεφική ηλικία έχει επιπτώσεις στον σχηματισμό πεποιθήσεων σχετικά με τον εαυτό και τους άλλους και κατα συνέπεια στον τρόπο σχετίζεσθαι κατα την ενήλικη ζωή. Διακρίνονται τέσσερις τύποι σύναψης δεσμού.

 

Ασφαλής τύπος: άτομα με ασφαλή τύπο, δημιουργούν εύκολα σχέσεις στις οποίες βιώνουν περισσότερα θετικά συναισθήματα. Τους είναι εύκολο να εμπιστευτούν και χαρακτηρίζονται από θετικές πεποιθήσεις σχετικά με τον εαυτό και τους άλλους.

Αγχώδης / Αποφευκτικός τύπος : βιώνει περισσότερο άγχος και θυμό, παρουσιάζει δυσκολία στην έκφραση συγκεκριμένων συναισθημάτων και αντιδραστικότητα. Είναι επιφυλακτικός στο να εμπιστευτεί και αποφεύγει τη δέσμευση.

Αγχώδης  /Αμφιθυμικός τύπος : αμφιβάλει για την ειλικρίνεια των άλλων , φοβάται την εκγατάλειψη, θέλει να έχει τον έλεγχο στις σχέσεις του, δίνει έμφαση στα αρνητικά συναισθήματα και έχει ανάγκη την αποδοχή των άλλων για να νιώσει ασφάλεια.

Ανασφαλής /Αποδιοργανωμένος τύπος: είναι ανασφαλής και αποφεύγει τη δημιουργία σχέσεων. Χαρακτηρίζεται από αρνητικές πεποιθήσεις σχετικά με τον εαυτό και τους άλλους. Παρουσιάζει φόβο, σύγχηση και προβλήματα συμπεριφοράς.

 

Εκτός από τον τύπο σύναψης δεσμού, καθοριστικής σημασίας  είναι και η αναπαράσταση που έχει διαμορφωθεί κατα την παιδική ηλικία για την σχέση των γονιών. Εαν  το παιδί αντιλαμβάνεται τους γονείς του δυστυχισμένους στο γάμο τους, θα εσωτερικεύσει τον συγκεκριμένο τρόπο σχετίζεσθαι και είναι πολύ πιθανόν ως ενήλικας να αναπαράξει ασυνείδητα  το μαθημένο πρότυπο συμπεριφοράς.

Τέλος, ένας επιπλέον λόγος των προβλημάτων στις σχέσεις μπορεί να είναι η λανθασμένη πεποίθηση ότι ο άλλος είναι υπεύθυνος για την ευτυχία μας. Έτσι, συχνά πιστεύουμε ότι αρκεί να βρούμε το άλλο μας μισό για να νιώσουμε πληρώτητα και ευτυχία. Το αποτέλεσμα αυτής της πεποίθησης είναι ότι τείνουμε να κατηγορούμε τον άλλο και αγνοούμε το προσωπικό μας μερίδιο ευθήνης, παραβλέποντας  το ενδεχόμενο τα προβλήματα στη σχέση να οφείλονται σε δικά μας κενά και ανεπίλυτα ζητήματα.

 

Η διαμόρφωση μιας συγκροτημένης ταυτότητας και η οριοθέτηση του εαυτού αποτελούν προϋπόθεση για τη δημιουργία  μιας ισότιμης σχέσης, η οποία να επιτρέπει τη διαφορετικότητα. Είναι σημαντικό να μπορέσει το ζευγάρι να είναι συναισθηματικά κοντά, χωρίς όμως να χάνεται ο εαυτός στη σχέση.

Πρόσφατα Άρθρα

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Είμαστε υπεύθυνοι ως γονείς να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που θα έχουν θετική επίδραση στην υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε το Ψυχο-Λογώ. Στέφανος Π.


 
Σαν γονιός θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά που προσφέρατε στην κόρη μας. Ποτέ δε μπορούσαμε να φανταστούμε τα άπειρα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί που κάνει λογοθεραπεία. Χριστίνα Θ.
 
Οι θεραπευτές αντιμετωπίζουν το κάθε παιδί ξεχωριστά, τον βοηθούν να αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και κάνουν οτι είναι δυνατόν ώστε να πετύχει τους στόχους του. Θα σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Στέλλα Μ.  

 
Οι θεραπευτές κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη μας. Μας προσέφεραν την καλύτερη εξυπηρέτηση και ευαισθησία που έχει ανάγκη ένα παιδί. Παρόλο που είχαμε άπειρες ερωτήσεις, λάβαμε πάντα άμεσες και επαγγελματικές απαντήσεις, καθώς και πολλή υποστήριξη και κατανόηση."  Απόστολος Χ.
JSN Medis template designed by JoomlaShine.com