Καλωσήρθατε στο Κέντρο μας

Το Ψυχο-Λογώ είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από την αγάπη και τη μέριμνα για το παιδί και την οικογένειά του. Εμπιστευτείτε την υποστήριξη του παιδιού σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και κατάλληλα επιλεγμένο ψυχοπαιδαγωγικό υλικό. Οι θεραπευτές προσφέρουν εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης μέσα από σύγχρονες και βιωματικές μεθόδους θεραπείας με βάση τις ιδιαιτερότητες και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε παιδιά και εφήβους οι οποίοι εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας, διαταραχές επικοινωνίας, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, ψυχοκινητική καθυστέρηση. Επίσης, παρέχεται αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως άγχος, χαμηλή διάθεση, προβλήματα συμπεριφοράς, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυσκολίες πρόσληψης τροφής, νυχτερινή ενούρηση, κ.α. 

Παρέχουμε ψυχολογική παρέμβαση σε πλαίσιο ατομικής ψυχοθεραπείας γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως: κρίσεις πανικού, άγχος, φοβίες, μετατραυματικό, προβλήματα σχέσεων, στρες, κατάθλιψη,ιδεοψυχαναγκασμούς, παρατεταμένο πένθος.

 

Αυτογνωσία: Παρατηρώ, Αντιλαμβάνομαι και Κατανοώ τον εαυτό μου.

Η αυτογνωσία συνίσταται στην ικανότητά μας να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας και να έχουμε επίγνωση των συναισθημάτων, των κινήτρων, των ταλέντων όσο και των αδύναμων σημείων μας. Αν και μοιάζει αυτονόητο, το να γνωρίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας δεν είναι τόσο εύκολο. Συχνά χάνουμε την επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο και αγνοούμε κάποιες από τις πτυχές του. Μπορεί να μη γνωρίζουμε ποιές είναι οι πραγματικές μας επιθυμίες ή γιατί αντιδρούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αν αναλογιστούμε τις αποφάσεις μας δεν είναι πάντοτε βέβαιο ότι πάρθηκαν με γνώμονα τις προσωπικές μας επιδιώξεις. Αντίθετα, ενδέχεται να επηρεάστηκαν από τις κοινωνικές προσταγές ή από τους σημαντικούς άλλους της ζωής μας (από τους γονείς, τον σύντροφο ή τους φίλους).

Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ενίοτε μοιάζει διαστρεβλωμένος. Αυτό συμβαίνει όταν βλέπουμε ή υπερτονίζουμε μόνο τα θετικά μας σημεία ή μόνο τα αρνητικά. Είναι σαν να παρατηρούμε τον εαυτό μας μέσα από έναν παραμορφωτικό καθρέφτη. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς και σε αυτό που πραγματικά ισχύει, τόσο μικρότερη αυτοεπίγνωση διαθέτουμε.

Όταν ο πραγματικός εαυτός (το πώς είμαστε) έρχεται σε αντίθεση ή απέχει πολύ από τον ιδανικό εαυτό ( το πώς θα θέλαμε να είμαστε), τότε δημιουργείται έντονη δυσαρέσκεια. Η εικόνα του ιδανικού εαυτού έχει διαμορφωθεί από τα κοινωνικά πρότυπα, από τον τρόπο ανατροφής και από τις προσωπικές πεποιθήσεις σχετικά με το πώς θα είμαστε αρεστοί και αποδεκτοί.

Γιατί είναι σημαντική η αυτογνωσία:

 • Μας βοηθά να έχουμε μια συνεκτική και ακριβής εικόνα εαυτού και να ζούμε πιο συνειδητά.
 • Μας βοηθά να κατανοούμε πώς οι σκέψεις μας συνδέονται με τα συναισθήματά μας και κατ΄επέκταση με τη συμπεριφορά μας.
 • Κατανοόντας καλύτερα τον εαυτό μας βελτιώνουμε την ικανότητά μας να κατανοούμε και τους άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό.
 • Βελτιώνονται οι επικοινωνιακές μας δεξιότητες. Αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά μας και το πού ωφείλονται, είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε στους συνανθρώπους μας το τί μας συμβαίνει, ποιές είναι οι επιθυμίες μας και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο.
 • Μας βοηθά στη λήψη σωστών αποφάσεων.
 • Διασαφηνίζουμε τα όριά μας.
 • Μόνο γνωρίζοντας τον εαυτό μας μπορούμε να τον αποδεχτούμε και να τον αγαπήσουμε έτσι όπως είναι.

Τρόποι ενίσχυσης της αυτογνωσίας: 

 • Καταγραφή των σκέψεων, συναισθημάτων και αναγκών μας σε ημερολόγιο.
 • Χρόνος για εσωτερικό διάλογο, αυτοπαρατήρηση και αυτοκριτική.
 • Συγκρίνοντας το πως μας βλέπουν οι άλλοι με το πώς βλέπουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.
 • Ξεκινώντας ψυχοθεραπεία. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να γνωρίσουμε σε βάθος τον εαυτό μας και να συμφιλιωθούμε μαζί του.

Πρόσφατα Άρθρα

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Είμαστε υπεύθυνοι ως γονείς να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που θα έχουν θετική επίδραση στην υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε το Ψυχο-Λογώ. Στέφανος Π.


 
Σαν γονιός θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά που προσφέρατε στην κόρη μας. Ποτέ δε μπορούσαμε να φανταστούμε τα άπειρα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί που κάνει λογοθεραπεία. Χριστίνα Θ.
 
Οι θεραπευτές αντιμετωπίζουν το κάθε παιδί ξεχωριστά, τον βοηθούν να αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και κάνουν οτι είναι δυνατόν ώστε να πετύχει τους στόχους του. Θα σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Στέλλα Μ.  

 
Οι θεραπευτές κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη μας. Μας προσέφεραν την καλύτερη εξυπηρέτηση και ευαισθησία που έχει ανάγκη ένα παιδί. Παρόλο που είχαμε άπειρες ερωτήσεις, λάβαμε πάντα άμεσες και επαγγελματικές απαντήσεις, καθώς και πολλή υποστήριξη και κατανόηση."  Απόστολος Χ.
JSN Medis template designed by JoomlaShine.com